Sangtimer 2018-07-09T12:05:07+01:00

Sangtimer

sangtimer

Uansett om du har en spesiell stemmeteknisk utfordring, eller om du ønsker en bredere forståelse av din egen stemme, kan vi hjelpe deg. Vi har ledige sangtimer for deg som er interessert i å lære en sunn, selvstendig og spennende sangteknikk.

Vi hjelper deg med det du vil jobbe med. På den måten betaler ikke du for en masse irrelevant informasjon som du ikke føler at du har konkret behov for. Med et bredt sjangermessig nedslagsfelt, kan vi hjelpe deg med det meste, være seg det er jazz, musikaler, viser, rock, pop og soul.

Hva vil du jobbe med?

Vi jobber med en grundig oppbygging av stemmen din, med fokus på stemmehelse og trygghet. Vi tar tak i stemmens potensiale, og vi jobber med å forankre stemmebruken din i et godt støtteapparat. Vi lærer om stemmen, både praktisk og teoretisk, for å gradvis bygge opp en solid og trygg stemme du kan stole på.
Å synge høyere er noe mange sangere drømmer om. Uavhengig om du har en lys eller en mørk stemme, er stemmebåndene dine elastiske, og gjennom målbevisst og trygg trening, kan alle stemmer utvikles både i høyden og dypet. Avhengig av sjanger, jobber vi med stemmekvaliteter som belting, twang, cry og falsett, for å opparbeide en allsidig stemme som uanstrengt kan fargelegges på mange forskjellig måter, være seg høyt eller lavt. Vi jobber parallelt med å skape utholdenhet og hjelpe deg med å opparbeide en sterk stemmekondis.
Ingelin og Sølvi Elise er spesialister innen sine respektive sjangere. Det gjør at du trygt kan få til akkurat det du vil i akkurat den sjangeren du ønsker.

Ingelin: muskaler og musikkteater, gospel, pop og crossover-sjangere

Sølvi Elise: jazz, soul, blues og R&B, pop, folk og rock

Sangteknikk handler om hensiktsmessig bruk av den stemmen du har. Vi har en ekstra utfordring som sangere i forhold til andre instrumentalister, ettersom at vi ikke fysisk kan se store deler av instrumentet vårt. Vi på Vokalt er store tilhengere av å lære seg så mye som mulig om kroppen og om hvordan den fungerer for at vi skal produsere en sunn og stemmeøkonomisk god tone. Gjennom en kombinasjon av praktiske øvelser, å kjenne etter hva som skjer, og hvordan det føles når man produserer forskjellige toner, i kombinasjon med å se hva som skjer på en strupemodell, bygger man etterhvert opp en god stemmebruk som gjør at man ikke blir like sliten i stemmen som før. Merker vi at du allikevel sliter med stemmen din, sender vi deg videre til logoped og øre, nese, hals- lege.
Gøy! Det vil vi også. Vi jobber intensivt og systematisk med hele stemmeproduksjonsapparatet. Dette krever mye jobb av deg som student – og av oss som lærere. Vi gleder oss.
Helhetlig stemmebruk er noe som de fleste kan ha godt av å lære mer om. Vi jobber med sangtekniske øvelser som lærer deg å kontrollere instrumentet ditt slik at du får frihet til å bruke det slik du ønsker.

Spørsmål?
Priser